21 Şubat 2013 Perşembe

ECE KIZIM, KOCA KIZIM

Kocaman kız oldu hakikaten. Artık kendi fikirleri var. Planları var. Hiç bitmeyen istekleri var. Allah uzun ömür versin akça pakça kuzuma inşallah. Sağlıklısından, şanslısından, hayırlısından.
Diş fırçalamaya çok hevesli. Ben fırçalarken yanımda durup beni izliyor. Oda fırçalamak istiyor. Bazen aklı esiyor işaret diliyle dişlerimizi fırçalayalım diyor. Akşam eczaneden diş macunuyla fırça aldım ona. Artık her akşam pijamalarımızı giymeden önce dişimizi fırçalayacağız. Ece memnun kaldı bu işten. Yutuyor ama yaa. Diş macununun üzerinde yutsada zarar vermez diyor ama yinede insan tedirgin oluyor.
Pepee hastası olduk bizde. Çok beğeniyor.



Havalar güzel gitti bir kaç hafta sonu biraz dolaştık fındığımla parklarda. Kuşları falan kovaladık. Başörtümüz büyük teyzemizin marifeti. Örgü konusunda ablam çok başarılıdır. Bir ara eklerim burayada.
Adım adım eğitim seti. 15. aydan bu yana alıyoruz bu seti. Kutudan her ay belli bir konuyu işleyen bir kitap, kitap içindeki aktivitelerde kullanılacak bazı ekipmanlar, ve ilave olarak bir oyun kitabı yada kişisel gelişim kitabı tarzı bir kitap çıkıyor. Ececim kitapları seviyor. Ama çok odaklanabilen yada verdiğin komutları uygulayan bir çocuk değil. Ya karakterinden ya da yaşından böyle bilmiyorum. Yinede bu kitapları seviyor. Akşamları alıp bakıyoruz. Kitaplardan önde gidiyor kızım. Kulakla duyulacağını, burun ile koklanacağını biliyor uzun zamandır zaten. Son gelen set vücudumuzla ilgili. Belkide o yüzden sıkılıyor. Bir kaç seri atlatmak lazım belkide. Aylık bedeli 30 lira. Çocuk kitapları zaten çok pahalı. Eğer her ay alıyorsanız, böyle bir set alabilirsiniz. Gelişimine göre hangi konuyu işleyeceklerinide biliyorlar. Biz acemi anneler biraz aceleci olabiliyoruz. Böyle bir yönlendirme işinize yarayabilir.
 




2 yorum:

Unknown dedi ki...

bende kızıma dişleri ilk cıktığında hemen diş fırçası almıştım...ilk sadece su ile fırçalıyorduk...yaklaşık 3 aydır macun kullanıyoruz yani azıcık fırcamıza değdiriyoruz:))cok seviyor fırcalamayı bu günlerdede kendisi tutmayı beceriyor sanki:))mşllh evlatlarımıza:)

hayal-et dedi ki...

Maşallah bütün evlatlara. Çok kıymetliler gerçekten.