5 Şubat 2013 Salı

KIŞ İÇECEKLERİ - MEYVE SUYU

Kış mevsimi malum, hastalık mevsimidir. Her ne kadar sıkı giyinip, soğuktan kendimizi korusakta mikroplardan kaçmamız zor hatta olanaksızdır. Kimimizin bünyesi sağlamdır ayakta atlatır, kimi yataklara düşer, kimi de hastanelik olur. Giysilerle bünyeyi dıştan korumakla kalmayıp içten de biraz takviye etmek gerekir. Allah hepsini hesap etmiş elbette. C vitamini yönünden zengin yiyecekleri kış mevsimine koymuş. Bizede akıl vermiş çok şükür. Aklımızı kullanıp hastalıklara gardımızı alalım. Tarifi veriyorum ama ben sağlıklı bir insanımdır Allaha şükür. Alerjik bir durumum, şekerim, kolesterolüm..vs yok. Bir şeyler yer içerken bunları da gözetin. Aman diyim.
Kış mevsiminin ilk içeceği, en lezizi, en kolay hazırlananı meyve suyu elbette. Portakalı, havucu, limonu anlatmaya hacet yok. Herkes biliyor. Bu yıl biz meyve sularımıza zencefili de ekledik. Taze zencefil elbette. Oldukça acı ve keskin bir tadı var. Nefis kokusuna aldanıp tadı da öyle sanmayın. Sadece zencefil suyunu içmeye kalkıştımda kulaklarımdan bile alev çıktı:) 70 kg ağırlığında bir yetişkinin günde 4 gramdan fazla tüketmemesi öneriliyor. Siz oranlayın kendi kilonuza göre. 2 yaşından küçük çocuklarda da tavsiye edilmiyor. Ecoş 20 aylık. Bir çay kaşığı kadar zencefili rendeleyip, 1 çay bardağı kadar bal ve şamfıstığı ile karıştırdım. Bir çay kaşığı sabah bir çay kaşığıda akşamları veriyorum. Şimdilik bir aksilik yok. İnşallah olmaz da. Korkmuyor değilim. Geçenlerde hastalandı biraz, ateşi çıktı, burun akıntısı vardı ve öksürüyordu. Ama bir keyifsizlik, halsizlik yada iştahsızlık olmadı. 1 ölçek ateş düşürücü şurupla(oda babamızın ısrarı yüzünden verildi) atlattık. Sadece öksürük kaldı şu an. Bilmem yeyip, içtiklerinin faydası oldu, bilmem benim kızımın bünyesi kuvvetli.  
Fotoğrafta gördüğünüz oranlarla hazırlarsanız meyve suyunuzu YANDINIZ:) Diğer meyveler aynı orandayken zencefilden sadece bir parmak genişliğinde iki dilim kesip ekleyin karışımınıza. Tahmin etmeyeceğiniz kadar acı.
Herkese sağlıklı, afiyetli günler dilerim.

Hiç yorum yok: