23 Mayıs 2012 Çarşamba

YAŞASIN YEMEK YEMEK

Geçtiğimiz hafta izindeydim. Yemek içmek ve gezmekle geçti. İzin almaktaki amacım da zaten Eceyle biraz daha uzun vakit geçirmekti. Amacıma ulaştım. Ana kız hemhal* olduk. Kucak kucağa yaşadık bir hafta. Çocuğunun hep yanında olan anneler ne kadar şanslı. Sakın şikayet etmesinler. Ben çok imreniyorum onlara. Kızımla ilk kez bir alışveriş merkezine gittik. Gezdik. Tırtıla bindik. Pasta yedik. Kuzeninin doğum gününe katıldık. Onunla her saniye güzel. Birkaç sofra fotoğrafı koyayım dedim. Malum çalışan insanların haftaiçi kahvaltı imkanı pek yok. Ayaküstü atıştırma yada işyerinde yenen bir tosttan ibaret oluyor kahvaltı bizim için. Tatilin keyfini sürdüm bende.





Miniğim tırtılı çok sevdi. Tatil boyunca bir kaç kez gidip bindik tırtıla. Tatlı yedirmemeye gayret ediyorum ama cheasecake yedik onu da beğendi.

*HEMHAL OLMAK: Birbiri içinde yok olmak, bütünleşmek anlamı. Üniversitedeyken Murathan Mungan'ın bir söyleşisine katılmıştım. Orada öğrenmiştim bu deyimi. Çok hoşuma gitmişti. Kullanırım yeri geldiğinde. Ben seviyorum eski Türkçe ya da Osmanlıca terimleri. Murathan Munganı da severim. 3 Aynalı 40 Oda' sını okuyun tavsiye ederim. 

4 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

merrhabalarr:)
hayırlı olsunn ssayfanız..
hoşgeldiniz aramıza.
nee hoşş ne cici bir sayfa bu böylee..
emeğinize sağlık..
izliyorum sizi
bende beklerim sayfama,arzu ederseniz tabiki..
kucak dolusu sevgilerimle..
:)

Begonvil dedi ki...

Hayal-et, yayını okurken kendi durumumla benzerlikler buldum. Bende bu hafta başı 2 gün izin aldım. 2 yaşındaki oğlumla evde vakit geçirmek ve birazda ev havasını solumak için. Çalışan kadın olmak zor hele de anneysen dahada zor hep bir özlemle yaşıyor insan. aynı duyguları yaşayan birileri var demekte güzel. Sevgilerle....

hayal-et dedi ki...

birtutam kekik arada ziyaret ediyorum seni ama yorum bırakmamış olabilirim bende sessiz takipçilerdenim malesef. haksızlık aslında farkındayım. bundan böyle ses veririm.

hayal-et dedi ki...

sevgili begonvil yine onlar için çalışıyoruz ama büyüyünce bana para değil sen lazımdın demezler inşallah. insan suçluluk duymuyor değil.