4 Nisan 2012 Çarşamba

OT YEMEKLERİ

Bahar geldi şükür. Her ne kadar dün ortalık karla kaplı olsa da bugün mevsim normallerine döndük. Baharla birlikte envai çeşit ot topraktan fışkırdı. Annem çok iyi bilir yemeklik otları. Ebegömeci, pazı, labada, döngel, gelincik, hindiba, mis otu bunlardan adını hatırladıklarım. Hafta sonu birsürü toplamış getirdi sağolsun. Yemek yaptık, salata yaptık yedik afiyetle. Birkaç haftalık stok ta yaptık hatta. Annem çuvalla topladığı için. Kuzumun çorbalarına da koyuyorum azar azar. Şifa olsun inşallah. Aşağıdakiler akşam yediklerim. Yemeğin içinde bir sürü ot var. Salata ise sadece hindiba ve hardaldan yapılma. Bir gece evvelden de pancar salatası yapmıştım. Afiyetle yedim. Bir de bu otlardan mantı yapıyoruz ki yemede yanında yat. Yapınca onuda koyarım.

Hiç yorum yok: