17 Şubat 2012 Cuma

EV HALKININ CEP TELEFONLARI

Kuzumun telefonu nasılda güzel kendisi gibi. İçindeki mini mini bir kuş şarkısını çok beğendi. Diğer kısımlarla pek ilgilenmedi:)

16 Şubat 2012 Perşembe

ESKİCİ

Ben hatıraları çok severim. Öyle ki arkadaşlarımdan aldığım hediyelerin paketlerini bile saklarım. Hediyeyi siz düşünün artık. Bu kuşlu bibloyu da bundan 18-20 yıl evvel bir doğum günümde bir arkadaşım hediye etmişti. Şimdi görüşmüyoruz. Okul, evlilik .. vs farklı şehirlere savurunca insanı hediyeler gibi arkadaşlıklarda eskilerde kalıyor malesef. Adı Arzu idi. Harika geçen çocukluğumun güzel anılarındandı kendisi. O hala aynı mahalledeymiş bu yaz gitsem görürmüyüm acaba?

KAHVE ALTI

Cumartesi günü sevgili çalışıyordu. Minik kuzum da derin uykulara dalmıştı. Benim de canım patatesli omlet çekmesin mi? E malum kahvaltı vakti. Bir adet soğanı iri doğradım hafif yağda kavurdum. Patatesi de rendeleyip soğanla kavurmaya devam ettim. Üzerine çırptığım bir yumurtayı ekledim. Altını üstünü kızarttım. Üzerine de biraz poy ve kırmızı toz biber ekledim. Güzel oldu. Afiyetle yedim.




Tabaktaki salça annemin kendi elleriyle yaptığı kahvaltılık. Nefis ötesi nefis birşey. Domates ve biber salçası, sarımsak, ceviz, zeytinyağ ve bir sürü baharat karıştırılarak yapılıyor. Yaz mevsiminde annem 5 kg kadar salça ile yapıp tüm sülaleye dağıtıyor. Hatta komşulardan da tabağını kapıp gelenler oluyor. Benim bir arkadaşım hamileliğinde bununla beslenmişti resmen. Çok leziz birşey. Biz kahvaltılık diyoruz. Çemen diyende var ama değil aslında. Çemen bunun yanında halt etmiş:) Bu ayrı bir post konusu. Annem yaptığı zaman tarifini de alır yazarım. Malum annemin ölçüsü göz kararı. Bundan mütevellit şimdi yazamıyorum.

15 Şubat 2012 Çarşamba

MEMLEKETTEN KAR MANZARALARI

Bu sabah gözümüzü bembeyaz kara açtık. Bembeyaz örtü göz kırpıyordu pencereden bize. Dışarı çıkınca yumuşacık, pofidik, pamuk karlar daha da mutlu etti bizi. Telaşesi yoktu hiç. Sakin sakin yağıyordu. Trafiği de sakinleştirmişti. Ağır ağır akıyordu o da:) Bol bol foto çektim. Kış geleli çok oldu bizim memlekete ama kar henüz teşrif etti. İyiki geldi. Ziyadesiyle mutlu olduk.

Seneye yine bekleriz ama daha erken olsun bu defa...

SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ

Sevgililer günü münasebetiyle kalp kurabiye yaptım. Çok lezzetli oldu. Aslında bu şeker hamuru ile süslemelik bir kurabiye. Ben sade yaptım. Ortasına iki delik açtım pişirmeden evvel. Çıkartınca da bir kurdele geçirdim ve fiyonk yaptım. Kuzumun dişleri çıksın hele bir onun diş buğdayı için yaptığımda şeker hamuru ile de süsleyeceğim kurabiyeleri.

3 Şubat 2012 Cuma

PAPATYA ŞAL

Ben papatyaları çok severim. Çok neşeli çiçekler gibi gelirler bana. Bir de baharı müjdelerler ya ondan belkide. Bu papatyalı şalı şal sevgimden değil sırf papatya sevgimden ördüm. Kullandığım falan yok. Bakıp bakıp mutlu olmalık.

1 Şubat 2012 Çarşamba

PAMUKUM

Pamukumun elleri ve pamukumun pamuk tavşanları. En ünlü ressamın en ünlü tablosu halt etmiş bu karenin yanında. Bakmaları doyamadığım benim.